Met een vierde plek voor Jenson Button en een vijfde plaats voor Kevin Magnussen had McLaren in Sotsji haar beste Grand Prix sinds de openingsrace in Australië. Een opsteker voor het team uit Woking.

McLaren is namelijk (wederom) niet aan een geweldig seizoen bezig en is met Force India in een gevecht om de vijfde plek bij de constructeurs verwikkeld, waarbij het met het resultaat in Rusland een belangrijke stap heeft gezet en twintig punten voorsprong heeft opgebouwd.

Ten overstaan van de BBC erkent nummer vijf Magnussen dat het een prima resultaat was. “Als team kunnen we tevreden zijn”, weet de Deen, die dat zelf ook is, vooral gezien de problemen die hij in de kwalificatie had en de gridstaf die hij nog moest inlossen. “Met dat in ogenschouw genomen, is mijn vijfde plek een goede uitslag”, beaamt de coureur die van P11 aan de race moest beginnen.

Button
Button begon de wedstrijd vanaf de vierde positie en eindigde daar ook. Even leek hij – door de fout en vroege pitstop van Nico Rosberg – af te koersen op de derde plaats, maar doordat Rosberg zich nog goed herstelde, zag Button een podiumpositie aan zich voorbij gaan.

Met de vierde plek toont Button zich in gesprek met de BBC tevreden, al spet de vreugde er ook weer niet vanaf. “Dit is niet slecht. Mijn race was eigenlijk best wel rechtdoorzee, behalve dat ik in de eerste ronde even een angstig momentje had in bocht drie met Fernando Alonso, waarbij we wel erg dicht bij elkaar zaten.”

“Voor de rest was het een wat aparte race. Het was een beetje zoals de Grands Prix van een paar jaar geleden, omdat we heel lang door konden gaan op een setje banden. Voor mijn gevoel had ik op de hardere compound zelfs helemaal geen slijtage. Op zich heeft dat ook wel wat, al betekent het natuurlijk wel dat de beste auto de race dan wint.”

Gevraagd of deze vierde plek – die volgt op een vijfde in Japan van een week geleden – betekent dat McLaren er goed voor staat voor de resterende drie Grands Prix, moet Button een beetje zoeken naar een antwoord. “Ik denk dat het circuit ons enigszins in de kaart speelde, maar we hebben de auto en afstelling ook verbeterd dus wellicht gaat het de volgende races ook prima”, besluit hij relatief hoopvol.