Marussia’s Jules Bianchi is er de laatste tijd aan gewend geraakt de lakens uit te delen in de achterhoede, maar werd vandaag geklopt door Kamui Kobayashi van Caterham en baalt daarvan.

Bianchi kwam minder dan een tiende te kort op Kobayashi en start morgen dus achter de Japanner als negentiende. “Ik ben teleurgesteld”, bekent de Fransman. “Het verschil was klein, ook met de Lotussen, maar we horen Caterham te verslaan.”

Volgens Bianchi zat er echter niet meer in zijn Marussia dan de 1:27.738 die hij eruit wrong. Morgen verwacht hij echter toch van de Caterhams te kunnen winnen. “Ik twijfel daar niet aan, zeker aangezien we dichtbij genoeg staan om ze bij de start te pakken.”

Met ‘we’ bedoelt Bianchi daarbij zichzelf en teamgenoot Max Chilton, die achter Kobayashi en hemzelf eindigde, maar wel voor Caterhams tweede rijder Marcus Ericsson staat na een kwalificatie waar Chilton overigens niet erg happy mee is.

“Het ging niet makkelijk. We hebben ons na de vrije trainingen niet genoeg verbeterd, al konden we alsnog wedijveren met de Lotussen en Caterhams. Ik verwacht dat we ze morgen wederom goed partij kunnen bieden, temeer omdat ik denk dat we in de race beter zijn.”