Jules Bianchi rijdt al anderhalf jaar voor Marussia, maar is onderdeel van de Ferrari Driver Academy. De Fransman blijft dan ook dromen van een zitje bij de Scuderia.

Bianchi maakte vorig jaar indruk tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1 en presteert ook nu weer sterk, waarbij zijn puntenfinish in Monaco – waarmee hij met een negende plek zowel zijn als Marussia’s eerste punten scoorde – uiteraard het hoogtepunt was, zoals hij dat zelf ook omschrijft in zijn column voor JamesAllenonF1.com.

Een ander heel bijzonder voor moment, zo schrijft Bianchi, was zijn deelname aan de Silverstone-test voor Ferrari, waar hij vaste kracht Kimi Räikkönen tijdelijk verving. “Het gaf me een ongelofelijk gevoel om een Ferrari-overall aan te trekken en het logo van het stijgerende paard op mijn borst te dragen”, vertelt de jongeling.

“Ik heb dat al vaker gedaan, maar het blijft toch elke keer weer iets emotioneels dat een fantastisch gevoel geeft”, zo geniet de jongeling, die in 2009 voor het eerst voor Ferrari testte en dat sindsdien incidenteel is blijven doen, nog steeds na.

Dat Bianchi, van wie nog niet duidelijk is of hij na dit seizoen doorgaat bij Marussia of ergens anders aan de slag gaat, van een volwaardig racezitje bij Ferrari blijft dromen, mag dan ook niet verwonderlijk zijn en hij draait er ook niet omheen. “Ferrari is mijn tweede familie en het blijft zowel mijn doel als mijn droom ooit racecoureur te zijn bij de Scuderia.”

“Ik weet niet of ik die droom ooit zal verwezenlijken, maar ik erin ben geslaagd mijn eerste droom – Formule 1-coureur worden – waar te maken, dus waarom zou ik er niet naar streven ook deze grotere droom uit te laten komen?”