Jules Bianchi kijkt tevreden terug op een kwalificatie waarin hij naar eigen zeggen lekker heeft geknokt met Kamui Kobayashi, terwijl teamgenoot Max Chilton sipt over een weggegooide sessie.

De Fransman Jules Bianchi worstelde eerder op de dag tijdens de derde vrije training nog met de Marussia, maar tijdens de kwalificatie zat hij lekker te sturen. “De omstandigheden waren weliswaar verraderlijk, toch heb ik lekker kunnen knokken met Kobayashi. We gingen steeds een stukje sneller dan de ander. In de laatste ronde mistte ik helaas mijn instuurpunt in de laatste bocht, waardoor Kamui uiteindelijke aan het langste eind trok.”

“Uiteindelijk zaten we er ondanks mijn foutje nog heel dichtbij. Het ziet er dan ook naar uit dat we morgen in drogere omstandigheden een goede race kunnen rijden.”

Max Chilton
De teamgenoot van Bianchi beschikte in de ochtendtraining juist over een degelijke auto, terwijl hij later in de kwalificatie het spoor volledig bijster was. “Dit was een hele frustrerende kwalificatie”, moppert hij dan ook na afloop. “De balans was opeens ver te zoeken en het lukte me maar niet om een foutloos rondje te rijden.”

“De omstandigheden waren verre van perfect, maar naar mijn mening zat er toch meer in als de balans wat beter was geweest. Het is een dag om snel te vergeten. Ik zal proberen mijn frustraties naar de dag van morgen mee te nemen en om te zetten in een goed resultaat.”