De bij Marussia gestalde Ferrari-protegé Jules Bianchi rekent er niet op door Ferrari te worden opgeroepen om in 2015 een stoeltje te vullen bij de Scuderia.

Dat komt omdat Bianchi er vanuit gaat dat Ferrari – ondanks geruchten waarin het tegendeel wordt beweerd – gewoon verder gaat met haar huidige coureurs Fernando Alonso en Kimi Räikkönen. “Ze hebben Fernando en Kimi namelijk allebei gewoon onder contract staan voor 2015 en ik denk niet dat daar verandering in komt”, legt Bianchi uit aan Crash.net.

“Wat ik dan ook moet doen, is me blijven concentreren op mijn werk bij Marussia en het hier zo goed mogelijk doen”, weet de Fransman, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de kleine Russisch-Engelse formatie.

Bianchi, die eerder dit jaar in Monaco zijn – en Marussia’s – eerste Formule 1-punten scoorde, hoopt in 2015 echter wel in een situatie te zitten waarin hij ‘om punten kan vechten’. Hij sluit een overstap naar een ander team daarbij ogenschijnlijk niet uit, maar ook een langer verblijf bij Marussia niet: “Als er in dit team geïnvesteerd wordt, kunnen we ons werk namelijk beter doen en sneller worden.”

Wat zijn toekomst hem uiteindelijk brengt, is echter niet aan hemzelf, maar aan Ferrari, weet Bianchi. “Maar ik denk wel dat het in Ferrari’s belang is om me ergens te plaatsen waar ik competitiever kan zij”, besluit het Ferrari-talent, aangevend dat dit volgens hem belangrijk is voor zijn ontwikkeling.