Vitaly Petrov wist zich vandaag voor de derde keer dit jaar voor zijn Caterham-teamgenoot Heikki Kovalainen te kwalificeren. “Een mooi verjaardagscadeau voor mijn vader”, lacht de gelukkige Rus.

“Ik ben erg blij met hoe het in de kwalificatie ging en dit resultaat is ook gelijk mijn cadeau aan mijn vader, die vandaag jarig is”, vertelt Petrov, die blijkbaar niet aan echte cadeautjes doet.

“Mijn vader vertelde me eerder vandaag nog om niet te hard te pushen, waarna ik prompt crashte in de derde vrije training, maar mijn monteurs wisten mijn auto gelukkig ruim op tijd voor de kwalificatie weer te repareren en daar ben ik ze erg dankbaar voor”, vervolgt Petrov, die zijn monteurs behalve in woord ook in daad bedankte door bijna drie tienden sneller te zijn dan zijn teammakker.

Diezelfde teammakker is overigens een stuk minder gelukkig dan Petrov is: “Het loopt bij mij eigenlijk al het hele weekend niet goed en vandaag was daar geen uitzondering op”, bromt Kovalainen, die op de twintigste plek bleef steken.

“Ik kan maar geen goede balans vinden en daar heb ik veel last van, maar aangezien er ons nog wel een race wacht waarin van alles en nog wat kan gebeuren, blijf ik toch hoop houden dat ik het weekend morgen alsnog op een positieve noot kan afsluiten”, aldus Kovalainen.