Lewis Hamilton heeft beide vrijdagtrainingen in Austin als eerste afgesloten, voor zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg. Het verschil tussen de twee is echter miniem.

Althans, in de tweede training was Hamiltons voorsprong zeer klein, namelijk drie duizendsten, maar in VT1 was Hamilton Rosberg met bijna drie tienden de baas. Na afloop van de vrijdag in Austin staan de twee echter vooral stil bij de marge uit VT2.

“Nico is hier heel snel, dat is wel duidelijk”, erkent Hamilton, die voortijdig moest uitstappen in de tweede sessie. “Een vloeistoflek”, legt hij uit. “Maar volgens mij is het niks om me zorgen om te maken. Het helpt natuurlijk niet qua voorbereiding, maar Nico heeft de sessie wel kunnen afmaken, dus dat levert ook mijn kant van de garage nuttige informatie op”, weet Hamilton.

Hoewel Hamilton zijn lange run(s) hierdoor niet kon afmaken, hoeft dat geen groot probleem te zijn. “Ik raak tijdens de race wel aan de auto en banden gewend”, vertelt de coureur die allereerst natuurlijk nog met Rosberg moet afrekenen in de kwalificatie van zaterdag. “Het zal weer een spannend duel worden, maar ik ben er klaar voor”, klinkt het zelfverzekerd.

Rosberg
Aan zelfvertrouwen ontbreekt het ook teammakker Rosberg echter niet. “Ik had harder gekund. Maar waar ik tijd had kunnen pakken, zeg ik natuurlijk lekker niet. Ik hou dat vanavond nog lekker in the pocket, zodat ik het morgen in de kwalificatie kan gebruiken.”

Rosberg maakt er verder geen geheim van zich lekker te voelen in Austin. “Ik ben zeer optimistisch gestemd waar het mijn kansen voor dit weekend aangaat. Het zal weer een fel gevecht worden met Lewis, maar ik ben vol vertrouwen.”