Nu BMW Sauber de tweede plaats in het constructeurs-WK al in de zak heeft, richt het team zich alvast op volgend jaar. De doelen voor dit seizoen zijn volgens teambaas Mario Theissen behaald.Bij de Grand Prix van België wist BMW Sauber dankzij de straf die Mclaren kreeg opgelegd de tweede plaats in het constructeurskampioenschap veilig te stellen. En ook al zouden de punten van McLaren niet afgenomen worden, dan nog zou BMW Sauber met het behalen van de derde positie meer dan tevreden geweest zijn.

Met een tot dusver succesvol 2007, kan het team zich nu compleet focussen op volgend jaar. ,,We liggen eigenlijk al voor op schema”, verklaart Theissen op de website van BMW Sauber.

Doel voor volgend jaar is om races te gaan winnen en uiteindelijk te strijden om het wereldkampioenschap. Theissen realiseert zich dat dat geen gemakkelijke opgave is. ,,De laatste stap naar de top is zonder twijfel de moeilijkste. Ferrari en McLaren-Mercedes zitten aan de top en die zijn niet zomaar te verslaan”, aldus Theissen.

LP/LV