BMW Sauber heeft voor seizoen 2008 een nieuwe technologische partner gestrikt: T-Systems, onderdeel van Deutsche Telekom. De geruchten gingen al enige tijd en nu heeft de renstal de deal bevestigd.Hoewel de samenwerking nu pas is bevestigd zijn er al de nodige voorbereidingen getroffen. Zo is er een breedband-datalink opgezet tussen de fabrieken in het Duitse München en het Zwitserse Hinwil.

Ook worden alle onderdelen gemerkt met RFID-chips, dat staat voor Radio Frequency Indentification. Via deze weg kan het team logistieke processen versnellen en beter nagaan waar welk onderdeel is. Overigens verkeert dit project nog in het proefstadium. Ook op het gebied van databeveiliging gaat T-Systems het team helpen.

,,De laatste jaren is het toepassen van IT en telecommunicatie van groot belang geworden in de autosport. Deze overeenkomst tussen T-Systems en BMW Sauber brengt twee leiders op het gebied van innovatie bij elkaar, en voor ons worden de ICT-oplossingen ook nog eens op maat gemaakt”, zegt teambaas Mario Theissen in een reactie.

T-Systems ziet met de sponsordeal meer mogelijkheden haar systemen te testen en ontwikkelen onder extreme omstandigheden. ,,We kunnen niet alleen vertrouwen op resultaten uit onze laboratoria, praktische tests in een veeleisende omgeving als de Formule 1 horen ook bij de ontwikkeling van onze diensten”, verklaart Reinhard Clemens, directeur van T-Systems.

Het logo van de firma zal op de F1.08 geplakt worden rond de cockpit, op de neus en ook op de kleding en helmen van de coureurs.

KVN