De BMW Sauber F1.09 maakt op 20 januari zijn debuut op het circuit van Valencia. Dat zegt Mario Theissen op de website van het team. Wanneer de auto wordt gepresenteerd is vooralsnog echter onduidelijk.Met de F1.09 hoopt BMW Sauber opnieuw een stap voorwaarts te zetten en het Ferrari en McLaren lastig te kunnen maken. Want, zoals BMW eind 2005 verklaarde bij de overname van het toenmalige Sauber, wil het in 2009 mee kunnen doen voor het WK.

,,De roll-out van de BMW Sauber F1.09 staat gepland voor 20 januari en heeft plaats in Valencia”, aldus Theissen. ,,Vervolgens staan er nog drie testsessies gepland, voordat het seizoen op 29 maart in Melbourne van start gaat. Het is een enorme uitdaging, maar wij houden vast aan ons ambitieuze doel: in 2009 willen wij strijden voor de titel.”

De radicale veranderingen in het technische reglement voor volgend jaar, waaronder nieuwe aerodynamicaregels, de terugkeer van slicks en de invoering van het Kinetic Energy Recovery Systems (KERS), kunnen wel eens van invloed zijn op de pikorde. Toch blijft Theissen positief.

,,Natuurlijk is het, gezien de veranderingen, goed mogelijk dat de verhoudingen in de Formule 1 door de war worden gegooid”, zo vervolgt de teambaas. ,,Maar zowel in Munchen als in Hinwil zijn wij keihard aan het werk voor volgend seizoen, en voorlopig liggen wij goed op schema.”

Wanneer de presentatie van de F1.09 plaatsvindt is vooralsnog onduidelijk, maar het is goed mogelijk dat BMW Sauber het op dezelfde manier als vorig jaar doet. Toen werd de nieuwe auto een dag voordat ‘ie in Valencia debuteerde, op het hoofdkwartier in Munchen gepresenteerd.

PPB