Bij Red Bull zullen ze in de wolken zijn met Sebastian Vettel. Met Toro Rosso won hij vorig jaar de Grand Prix van Italië en onlangs won hij voor Red Bull in Sjanghai. En dan komt het mooiste nog is: de Duitser blijft nog wel even bij Red Bull.In ieder geval tot en met het einde van volgend jaar. Langer kan zijn verblijf bij Red Bull Racing echter ook duren. Vroeger stond Sebastian Vettel onder contract bij BMW Sauber. Het gerucht ging dat de Duitse renstal een optie op de jonge Heppenheimer heeft als zijn contract bij Red Bull is afgelopen.

In dat geval is de kans groot dat Vettel in 2011 zijn terugkeer maakt bij BMW Sauber. Echter: de renstal uit het Zwitserse Hinwil heeft helemaal geen optie op de jonge Duitser. Dat meent in ieder geval Red Bull Racing-teambaas Christian Horner.

“Absoluut niet”, stelt de Brit zelfs tegenover Sport Bild. “Ze hadden wel een optie op Sebastian. De voorwaarde was toen echter dat ze hem in 2008 een racezitje moesten geven. Halverwege 2007 lieten ze Vettel echter naar Toro Rosso gaan. Daarmee vervielen tegelijkertijd de rechten die BMW Sauber op Vettel had.”

De Duitser zal voorlopig in ieder geval niet weg willen. Red Bull Racing heeft op het moment een prima auto tot zijn beschikking. Vettel lijkt tot nu toe de enige coureur die Jenson Button en Rubens Barrichello kan uitdagen. BMW Sauber valt tot nu toe echter aardig door de mand, vooral in de laatste race in Bahrein toen Robert Kubica en Nick Heidfeld als laatste finishten.

BvdB