Nick Heidfeld en BMW Sauber worden in 2007 niet zomaar omschreven als [schuin}best of the rest{schuin]. De kwalificatie in Bahrein was er opnieuw een prima voorbeeld van: Ferrari en McLaren waren weer net te sterk.Even leek er voor Heidfeld iets meer in te zitten in Bahrein. Bij het vallen van de vlag in de kwalificatie was hij aan een goede ronde bezig. Het was niet voldoende om Felipe Massa's voorlopige pole-position af te pakken, en uiteindelijk ook niet goed genoeg om in de topvier te eindigen.

,,Ik ben tevreden. De auto was perfect en daar is geen woord aan gelogen. Daardoor was ik in staat om een prima laatste run te rijden”, somt 'Quick Nick' de hoogtepunten van zijn zaterdag op. ,,Ferrari en McLaren zijn net even te snel voor ons, helaas vormen wij nu nog geen bedreiging voor hen. Maar toch, we zijn op dit moment het derde team. Vooralsnog verloopt ons seizoen meer dan naar wens.”

Ook voor Robert Kubica verliep de kwalificatie eindelijk eens naar wens. Het zat de Pool tot nu toe niet mee, vandaar dat hij best opgelucht was na het rijden van de zesde tijd. ,,Een foutloze kwalificatie, daar werd het weer eens tijd voor. De balans van de F1.07 was nog niet helemaal zoals ik het graag zie, maar ik hoop dat ik morgen mijn eerste punten van het seizoen kan scoren.”

Mario Theissen – wiens functie zich het beste laat omschrijven als teambaas – keek toe vanaf de pitmuur. En hij zag dat het goed was. ,,We hadden aan één run genoeg in de tweede kwalificatie, dat zegt iets over onze snelheid op dit moment”, vertelt hij naderhand in gesprek met de Duitse RTL.

,,Al het hele seizoen doen we vooraan mee. En niet alleen dat, het gaat steeds ook een stukje beter. Dat geeft ons het vertrouwen dat we de juiste weg zijn ingeslagen. Want als het goed gaat, dan is het logisch dat de prestaties constant in orde zijn.”

KVN