Williams-coureur Valtteri Bottas baalt dat het in de tweede vrije training zo regende, want in de eerste training liep het daarvoor niet lekker bij de Fin. Teamgenoot Felipe Massa had een iets betere dag.

“We kregen de zachte band, wat hier de hardere van de twee compounds is, tijdens de ochtendsessie niet goed onder de knie”, vertelt Bottas, die in die training een zeventiende tijd liet noteren. “In de middag liepen we door de regen vervolgens de kans mis de superzachte band uit te proberen, maar dat is voor iedereen natuurlijk het geval”, weet de nummer vijf uit het WK, die in de tweede training dertiende was.

“We hebben duidelijk nog veel werk te doen, maar hebben vandaag helaas maar weinig data verzameld om ons daarbij te helpen”, verzucht Bottas, die echter wederom erkent dat Williams wat dat betreft niet in een uitzonderlijke situatie zit: “Want dat laatste gaat voor ieder team op.”

Massa
In de andere FW37 kreeg Massa in de ochtend een tiende tijd op de klokken, waarop hij na de lunch beslag legde op P12. “Deze dag was niet zo nuttig als we hadden gehoopt, omdat het dus zo regende. De nadruk lag wat ons testprogramma betreft bij de zaterdag, waarvoor we droog weer verwachten, dus het had verder ook weinig zin om in de middag nog de natte baan op te gaan”, legt de Braziliaan uit.

Voor zichzelf sprekende, hebben de tijdens de ochtenduren gereden kilometers volgens Massa genoeg informatie opgeleverd over de soft banden. “Zeker, en verder moeten we gewoon de slottraining op zaterdagochtend gebruiken om de auto af te stellen.”