Valtteri Bottas denkt niet dat de aanvaring tussen hem en Kimi Räikkönen het stempel ‘race-incident’ opgedrukt zou moeten krijgen. Volgens hem is er wel degelijk een schuldige aan te wijzen.

“Wat is hij in vredesnaam aan het doen”, klinkt het direct na de touche tussen Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas over de boordradio van de Williams. Bottas uit daarmee zijn ongenoegen over de actie van Räikkönen en is even later ten overstaan van de pers geen andere mening toegedaan.

“Ik denk niet dat dit een race-incident was. Ik zag niemand aankomen en ik lag duidelijk voor op Räikkönen toen ik plotseling van achteren werd aangereden. Ik had eigenlijk op het podium moeten staan, maar in plaats daarvan sta ik met lege handen. Dat is heel erg zuur”, aldus de Williams-coureur wiens mening haaks staat op die van Kimi Räikkönen zelf.

Wat er nu met Räikkönen gaat gebeuren, of hij wel of niet een straf krijgt, interesseert Bottas niet: “Voor mij maakt het geen verschil als Kimi bestraft wordt. Ik krijg er immers niet de punten mee terug die me zijn afgenomen”, om daar vervolgens aan toe te voegen dat hij een straf wel terecht zou vinden: “Met wat ik in de spiegels heb gezien, weet ik zeker dat het in ieder geval niet mijn schuld was.”

Massa
De ene zijn dood is de ander zijn brood. Dat geldt zeker voor Felipe Massa die, mede geholpen door de vele incidenten, opklom van de vijftiende plaats bij de start naar de vierde aan de meet. “Dat is een goed resultaat, zeker na de teleurstellend verlopen kwalificatie van gisteren”, weet Massa.

“Ik kwam niet heel lekker op gang, want ik verloor tijd achter wat langzamere auto’s aan het begin van de race. Dat kwam ook doordat ik op de harde banden startte, maar later reed ik op de zachte banden een goed tempo. Dat stelde me in staat langzaam naar de kop toe te kruipen en uiteindelijk te profiteren van de ellende in de laatste ronde.”