Volgens Valtteri Bottas heeft het team van Williams nog niet het achterste van haar tong laten zien in de eerste drie races: ‘We waren op zondag telkens niet op ons sterkst.’

Williams staat na drie races op dertig punten. Een stuk meer dan de vijf waarmee het team uit Grove het heel 2013 moest doen, maar gezien hoe goed Williams tijdens de wintertests leek te zijn, zorgt dit toch voor gemengde gevoelens bij Valtteri Bottas.

“We zijn het jaar op positieve wijze begonnen, maar we mogen ook weer niet al te tevreden zijn”, verklaart hij aan het Finse MTV3. “We hebben er op zondag namelijk nog niet het maximale uit kunnen halen, wat onder meer komt doordat het wat zaken als de strategie betreft nog beter kan”, zo stelt de Fin.

“We zijn er dan ook van overtuigd dat er ook nog werkelijk goede resultaten in het verschiet liggen voor ons, en hopelijk lukt het ons snel om dat te bewijzen”, vervolgt Bottas, die denkt dat de eerste drie races wel een duidelijk beeld hebben gegeven van de sterke en zwakke punten van de Williams FW36: “Op de rechte stukken zijn we heel snel, maar wat we daar winnen, verliezen we weer in de bochten.”

“Doordat onze auto vermoedelijk minder luchtweerstand opwekt dan die van onze rivalen, missen we relatief gezien ook weer wat downforce”, zegt Bottas, die verder weet dat de Mercedes-V6 die achterin de FW36 ligt (vooralsnog) ook zeker een waardevol ‘wapen’ is: “Al wordt het verschil in kracht wel kleiner, aangezien de andere jongens zich snel ontwikkelen.”