Williams gaat in 2015 verder met haar huidige coureurs Valtteri Bottas en Felipe Massa. Dat heeft het momenteel als vierde geklasseerde team op racedag in Monza bekend gemaakt.

Dat de ervaren Massa er nog een jaartje aan vastplakt bij het team uit Grove, komt niet als een verrassing, aangezien er toen hij laat in 2013 bekend maakte de overstap van Ferrari naar Williams te maken al werd aangegeven dat hij een meerjarig contract had getekend.

De overeenkomst van Bottas diende daarentegen nog wel officieel verlengd te worden, hetgeen niet bij voorbaat een uitgemaakte zaak was, ook al had de sterk presterende Fin wel herhaaldelijk uitgesproken de voorkeur te geven aan een langer verblijf bij het team waarvoor hij in 2013 debuteerde.

Nu de onderhandelingen afgehandeld zijn, laat teambaas Frank Williams weten dat hij het geweldig vindt om in 2015 met hetzelfde duo verder te kunnen. “De samenwerking met Felipe verloopt fantastisch en hij koppelt zijn ervaring aan een enorme dosis pure snelheid, terwijl we van Valtteri al wisten dat hij een toptalent is, zoals hij ook laat zien nu we hem een competitieve auto hebben gegeven”, zo prijst hij het tweetal.

Volgens Williams hebben de coureurs ook zeker hun steentje bijgedragen aan de wederopstanding van Williams dit jaar en is het met oog op volgend seizoen verder goed voor het team om stabiliteit te hebben op rijdersvlak.

De coureurs in kwestie zijn uiteraard ook zeer content om bevestigd te hebben gekregen dat ze in 2015 weer voor de formatie uit Grove zullen racen. “Ik heb het hier erg naar mijn zin, zit me hier goed op mijn plek en het vervult me ook met trots om voor een iconisch team als Williams uit te komen”, vertelt Massa.

“Williams heeft me bovendien een sterke auto gegeven die tijdens het seizoen ook alleen maar beter is geworden, wat me erg veel vertrouwen geeft voor onze toekomst samen. We gaan er nu alles aan doen 2014 sterk af te sluiten zodat we in 2015 kunnen voortborduren op het momentum dat we hebben.”

Teamgenoot Bottas loopt, inclusief zijn tijd als testrijder, al vijf jaar bij Williams rond en is er heel gelukkig mee dat hij het team heeft kunnen helpen de weg naar boven weer te vinden. De nummer vijf uit het coureursklassement vertrouwt er verder eveneens op dat Williams ‘de stijgende lijn volgend jaar door kan zetten en dan nog competitiever zal zijn’, terwijl hij de teamleiding tot slot bedankt voor het aanhoudende vertrouwen.