Valtteri Bottas wordt de laatste tijd volop met Ferrari in verband gebracht, maar volgens de Finse coureur is de Italiaanse formatie ondanks al haar allure niet het enige mooie team in de Formule 1.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje lachte Williams-coureur Bottas de berichten over een transfer nog weg, maar dat heeft de geruchtenmolen omtrent de toekomst van de nog niet over een contract voor 2015 beschikkende Bottas niet bepaald doen verstommen.

In gesprek met de Gazzetta dello Sport houdt Bottas zelf in ieder geval alle opties open: “Ferrari is een legendarisch merk en heeft iets speciaals, maar het is niet het enige mooie team in de Formule 1. Ook Williams en Mercedes zijn absolute iconen.”

Dat Bottas zijn huidige team noemt is geen verrassing, net zoals het niet echt een schok is dat hij Mercedes noemt: de Duits-Engelse formatie domineert de Formule 1 immers al anderhalf jaar en wordt ook nog eens geleid door Toto Wolff, de Oostenrijker die tevens één van Bottas’ managers is.

Zowel bij Mercedes als Ferrari kan in theorie een plekje vrij komen, al is het onduidelijk hoe Bottas’ kansen liggen. Mercedes onderhandelt al maanden met Lewis Hamilton, maar de veelbesproken contractverlenging van de Brit zou in Monaco dan eindelijk aangekondigd moeten worden. Ferrari schermt ondertussen met een optie voor 2016 op Bottas’ landgenoot Kimi Räikkönen in een poging de wereldkampioen van 2007 scherp te houden.

Bottas zelf herhaalt echter dat hij het eigenlijk niet over de toekomst wil hebben. De momenteel als vijfde in het kampioenschap geklasserde coureur uit Nastola wil zich op het racen concentreren en Williams verder vooruit helpen, want daar is het team uit Grove volgens hem absoluut toe in staat.