In Monza veroverde Williams de derde plaats in het constructeurskampioenschap op Ferrari. Het doel is nu om die plaats te verdedigen tegen de Italianen, zegt Williams-coureur Valtteri Bottas.

Dat lijkt de Fin een realistischer streven dan de jacht openen op de tweede plaats, die stevig in handen is van Red Bull Racing: “Dat wordt een beetje moeilijk. Er komen een paar circuits aan waar zij erg sterk zullen zijn. Maar je weet het natuurlijk nooit: we proberen gewoon zo veel mogelijk punten te scoren, en dan zien we na afloop wel of het genoeg is om Red Bull in te halen.”

Bottas verwacht dat zijn team het dit weekend in Singapore wat moeilijker zal krijgen dan in Monza, waar het met een derde en een vierde plaats uitstekend scoorde. “Het circuit zal ons minder liggen. We hebben wel wat aerodynamische updates die ons hopelijk wat meer downforce geven. Het wordt door de lengte en de hitte ook nog eens de zwaarste race van het seizoen.”

In de rest van het seizoen blijft Williams vooraan te vinden, zegt de huidige nummer vier in het kampioenschap. “We blijven met updates komen, dus ik weet zeker dat we in Suzuka, Austin en Abu Dhabi voor het podium kunnen vechten”, verzekert Bottas.

Smedley en Massa

Williams’ hoofdengineer Rob Smedley stipt ondertussen aan waar volgens hem in Singapore de uitdagingen zullen liggen. “De baan heeft zo zijn bijzonderheden. Zo is daar bijvoorbeeld het gebrek aan grip, dat op een normaal circuit vanzelf zou verbeteren, maar op dit stratencircuit niet. Dat zorgt voor een hoop wheelspin en overstuur.”

Felipe Massa behaalde in Italië zijn eerste podiumplaats in lange tijd. “Ik vind Singapore een heel leuke race, en ik hoop dat we het succes uit Monza voort kunnen zetten”, droomt de Braziliaan alvast vooruit. Wanneer dat inderdaad lukt, kan Massa wellicht de achtste plaats in het kampioenschap van Nico Hülkenberg overnemen. Het verschil met de Duitse Force India-rijder bedraagt vijftien punten.