Valtteri Bottas had meer van de Williams FW37 verwacht in de eerste seizoenshelft. “Maar we kunnen ons nog verbeteren en dichter bij Ferrari komen in de tweede helft van het jaar.”

In zijn column op de Williams-website gaat Bottas eerst nog in op de geruchten die hem eerder met een overstap naar Ferrari in verband brachten, totdat zijn landgenoot Kimi Räikkönen daar contractverlenging kreeg voor 2016.

Bottas benadrukt daarbij dat Williams – waar hij vermoedelijk ook in 2016 weer voor zal racen – ‘een geweldig team is’ en dat hij er zeker van is dat de formatie uit Grove in 2016 weer vooraan het veld mee kan doen. “Er is geen reden om te denken dat we niet met Ferrari en Red Bull kunnen vechten.”

Wat de eerste elf races betreft, geeft Bottas echter toe dat het wat minder ging dan hij had gedacht. “Ik moet toegeven dat ik meer van de auto van dit jaar had verwacht. Zeker als je het vergelijkt met vorig jaar, toen hadden we op dit punt meer podiumplekken gescoord dan nu”, schrijft Bottas.

Ondanks dat verwacht Bottas veel van de rest van 2015. “We kunnen ons nog verbeteren en dichter bij Ferrari komen. Ik mik er daarbij op in de tweede seizoenshelft meer podiumplekken te scoren”, besluit Bottas, die om te beginnen zin heeft in de race op Monza: “Want onze auto pas goed bij die baan.”