Valtteri Bottas is dicht bij contractverlenging met Williams. Volgens het Britse Autosport heeft de renstal uit Grove een optie op de Fin, die zelf ook geen behoefte voelt om verder te kijken.

Het doorgaans goed geïnformeerde Autosport meldt dat Williams een optie op Bottas voor 2015 heeft en ‘vastbesloten is met hem verder te gaan’ als teamgenoot van de over een doorlopend contract beschikkende Felipe Massa.

Hoewel Bottas in verband is gebracht met McLaren, verklaarde de coureur eerder al dat er voor hem ‘geen silly season is’, waar hij nu tegenover Autosport aan toevoegt dat hij op het moment ‘geen reden ziet om verder te kijken’ dan zijn huidige werkgever.

Verder wil Bottas er niet te veel over zeggen. “Dat doe ik liever pas als er echt iets te melden is. Op het moment is het nog te vroeg om over dit soort dingen uit te weiden, want er is nog niets definitief.”

Zoals het er naar uitziet, blijft Bottas echter bij het team waar hij in 2013 voor imponeerde tijdens zijn debuutseizoen en waar hij nu aan een ijzersterk tweede jaar bezig is, met vier podiumplekken, 110 punten en de vijfde plek in het WK na twaalf van de negentien races.

Op basis van die resultaten, en de opwaartse trend, vertrouwt Bottas er bovendien op dat Williams nog sterker kan worden: “We hebben onze piek nog niet bereikt. Het kan nog beter dan en daarom heb ik ook zoveel vertrouwen in onze samenwerking.”