Valtteri Bottas heeft opnieuw de nodige punten binnengehaald voor Williams. Dankzij zijn vijfde plaats kan het team er weer tien bijtellen, omdat Felipe Massa buiten de punten eindigde.

Het hadden er zelfs twaalf kunnen zijn, ware het niet dat Sebastian Vettel in de slotfase Bottas toch nog verschalkte. De Finse coureur startte in Spanje vanaf de vierde plaats en verschalkte al snel Daniel Ricciardo. De Australiër was echter een stukje sneller dan Bottas, dus na de eerste pitstop reed de Fin weer vierde. Uiteindelijk moest hij dus genoegen nemen met de vijfde plaats.

“We hebben ons best gedaan. De strategie klopte en de stops verliepen goed”, vindt Bottas. “Ik maakte geen fout. We hebben dus het maximaal haalbare bereikt. Het zijn veel punten en is een evenaring van mijn beste finishplaats. Helaas was Vettel in de slotfase erg snel. Ik probeerde wel te verdedigen. Hij had alleen veel nieuwere banden. De sfeer binnen het team is fenomenaal en we blijven hard werken omdat de puntenfinishes verslavend werken.”

Felipe Massa leek aanvankelijke ook punten te pakken, maar viel naarmate de race vorderde steeds verder terug. “Ik startte goed, won posities en dat hadden er meer kunnen zijn als Ricciardo niet in de weg reed. Als ik een probleemloze eerste stint had gereden, had mijn driestopstrategie gewerkt. Mijn banden sleten door het verkeer echter snel.”

“Tijdens de pitstops kon ik ze daarom niet inhalen. Datzelfde geldt voor mijn tweede stop. Het was gewoon niet mijn dag.”