Valtteri Bottas sluit de laatste vrije training als snelste af. Met een tijd van 1:49.465 is de Williams-coureur Daniel Ricciardo en Nico Rosberg te snel af.

Jules Bianchi is de eerste om naar buiten te gaan op een vochtige baan. Op vrijdag konden de regenbanden en intermediates in de garage blijven staan, maar vandaag zal het zeker gebruikt worden. Er is veel regen voorspeld, wat vanmiddag voor een leuke kwalificatie kan zorgen.

Door de natte omstandigheden is er snel veel actie op de baan om te omstandigheden te verkennen. Het blijft echter voor de meesten bij een installation lap. Dat André Lotterer (vervanger van Kamui Kobayashi) de eerste tijd zet, mag dan ook weinig verrassend heten. Jules Bianchi gaat een minuut later ruim vijf seconden sneller en noteert een 2:01.823.

Daarna is het lang heel rustig op de baan. De sessie is al meer dan een half uur oud als Gutiérrez de tijd van Bianchi verbetert naar 2:00.242 en even later onder de twee minuten duikt: 1:56.151. De omstandigheden op de baan worden steeds beter (lees: droger) en dus duikt de een na de ander onder de tijd van de Sauber-coureur.

En verrassend genoeg is het geen Mercedes-coureur die de snelste tijd neerzet, maar Valtteri Bottas. De Williams-coureur voelt zich goed op de lange baan in de Ardennen. En ook de tweede tijd van Daniel Ricciardo is verrassend te noemen. De Red Bull-coureurs hebben lage verwachtingen van deze race. Op de derde plek zien we Nico Rosberg terug, die slechts zes honderdste langzamer is dan de Australiër. Hamilton noteert een vijfde tijd en moet ook Kimi Räikkönen nog voor zich dulden.