Williams wil graag verder met Valtteri Bottas en zoals het er nu naar uitziet hoeft de formatie uit Grove niet bang te zijn de Fin te verliezen: hij voelt op het moment niets voor een transfer.

Dat maakt de nummer vier uit het WK van 2014 althans duidelijk in gesprek met het Finse MTV3. “Ik heb vertrouwen in dit team, dus ik denk niet dat er komend jaar serieuze gesprekken zullen volgen met andere renstallen.”

Hoewel Bottas in de media in verband is gebracht met een switch naar Mercedes, in het geval dat Lewis Hamilton daar vertrek, en tevens als mogelijke vervanger van landgenoot Kimi Räikkönen bij Ferrari is genoemd, denkt de 25-jarige coureur uit Nastola bij Williams ook al prima te zitten.

“We hebben goede technische mensen rondlopen en de technische regels voor 2015 blijven grotendeels hetzelfde, dus zolang het ontwerp van onze auto in de basis goed is, denk ik dat we ons als team verder kunnen verbeteren.”

“Natuurlijk is het fijn als je met grote teams in verband wordt gebracht, maar met dat soort geruchten hou ik me verder niet bezig. Ik focus me er namelijk alleen maar op om komend seizoen maximaal te presteren”, benadrukt Bottas.

Wat de voorbereidingen op seizoen 2015 betreft, loopt alles bij Williams volgens Bottas volgens plan. “We liggen op schema en we hebben al onze targets gehaald tijdens de ontwikkeling van de auto”, vertelt de coureur die straks aan zijn derde seizoen begint.

Bottas’ uitspraken tegenover MTV3 zullen de kopstukken van Williams vast als muziek in de oren klinken, want onder meer Claire Williams en Pat Symonds hebben laatst nog de hoop uitgesproken dat de Fin het team trouw blijft, ondanks dat ze weten dat andere teams interesse in hem hebben.