Williams kan zich ‘geen fouten veroorloven’ zoals afgelopen weekend in België, waar Valtteri Bottas bij een pitstop met twee verschillende soorten banden op pad werd gestuurd. Dat verklaart Bottas zelf.

Bottas kreeg bij zijn eerste pitsstop op Spa-Francorchamps drie zachte banden en één medium band onder zijn Williams gemonteerd. Het remde de Fin niet alleen behoorlijk af gedurende zijn tweede stint, het leverde hem ook een drive through penalty op.

Bottas viel daardoor tijdelijk terug tot buiten de punten. Hij finishte de race uiteindelijk nog wel als negende – wat hem twee punten gaf – maar liet na afloop al weten dat hij zonder het voorval vijfde had kunnen worden. In gesprek met Autosport is hij er daardoor nu duidelijk over dat het beter moet.

“We kunnen ons dit soort fouten niet veroorloven”, verklaart hij. “Dit was wederom een weekend waar we lering uit moeten trekken, want we moeten er voor zorgen dat dit soort fouten niet nogmaals worden gemaakt”, vervolgt Bottas. “We hebben er namelijk zeker niet het maximale uit gehaald.”

Volgens Bottas kwam Williams los van het bandenwissel-incident overigens sowieso snelheid te kort in België. Ook dat heeft echter met de banden te maken, meent hij: “Het aan de praat krijgen van de zachte banden is namelijk een probleem voor ons.”

“De zachte banden zijn echter juist banden die op temperatuur moeten zijn om goed te werken. In Spa lukte me dat alleen met veel moeite, na flink wat rondjes. Daar is een reden voor en die moeten we zien te achterhalen.”