Williams-coureur Valtteri Bottas is blij dat hij zich tussen de beide Ferrari’s op de grid heeft weten te nestelen. Teamgenoot Felipe Massa is daarentegen teleurgesteld over een fout die hij maakte in Q3.

Valtteri Bottas wist op voorhand dat, mits alles meezat, Williams wel eens een geduchte concurrent zou kunnen zijn voor Ferrari. “En alles zat mee”, oppert de Fin na afloop van de kwalificatie. “Het is altijd een goed gevoel om de Ferrari’s uit elkaar te houden. Ik denk dat dit ook het maximaal haalbare was vandaag.”

“Als we morgen een goede start kunnen maken en de strategie goed weten te plannen, moeten we net zoals in Bahrein tenminste één rode bolide achter ons kunnen houden”, aldus een strijdlustige Bottas. “Onze racepace is de afgelopen weken verbeterd, maar we weten ook dat Ferrari nog steeds heel sterk is over een lange run. Het is dus aan ons om te doen wat we kunnen om die ene Ferrari voor te blijven.”

Felipe Massa
Bottas’ teamgenoot is minder te spreken over zijn kwalificatie. Felipe Massa had in Q2 twee setjes van de zachtste compound nodig om zeker te zijn van Q3, waardoor hij in die laatste sessie nog maar één setje tot zijn beschikking had. En juist op dat setje maakte hij een fout.

“Ik kwam in bocht drie naast de baan terecht en dat heeft me veel tijd gekost. Zonder die fout had ook ik in de top vijf kunnen staan. De auto lijkt echter geschikt voor de wat langere runs, dus zolang we goed van de streep wegkomen, denk ik dat er morgen nog heel veel is om voor te rijden.”