Voor Valtteri Bottas, de Williams-coureur uit het Finse Nastola, is de Grand Prix van Hongarije een soort van thuisrace, dus hij hoopt zijn reeks met goede resultaten door te kunnen zetten.

Bottas heeft in negen van de tien verreden Grands Prix punten gepakt en stond na afloop van de laatste drie races op het podium, dus hij heeft de smaak goed te pakken in de aanloop naar zijn semi-thuiswedstrijd. “Er zijn in Hongarije vaak zoveel Finse fans bij dat het wel de Grand Prix van Finland lijkt, dus ik hoop de fans terug te kunnen betalen voor hun steun met een klinkend resultaat”, verklaart hij.

Volgens de nummer vijf uit het kampioenschap is een goed resultaat sowieso welkom omdat de race op de Hungaroring de laatste voor de zomerstop is en het natuurlijk wel zo fijn is met een goed resultaat op zak op vakantie te gaan. “We weten echter dat dit geen circuit is dat aansluit bij de karakteristieken van onze auto, maar we hebben wat updates die zouden moeten helpen”, meldt de Fin.

“We werken er daarnaast aan meer grip te vinden in de bochten, terwijl het natuurlijk ook helpt als je de vrije trainingen probleemloos kan afwerken en een goede set-up kan vinden, waarna je een goede kwalificatie nodig hebt om er op dit circuit – waar inhalen enorm lastig is – een goede race van te maken”, zo laat Bottas weten dat hij weet wat nodig is om in Hongarije goed te scoren.

Massa
Teamgenoot Felipe Massa raakte in 2009 zwaar gewond in Hongarije, toen hij tijdens de kwalificatie werd geraakt door een rondvliegend onderdeel van de Brawn-bolide van Rubens Barrichello. Massa kon de rest van het jaar niet meer meedoen, maar herstelde na een lange revalidatieperiode wel volledig.

In zijn vooruitblik op de race van komend weekend staat Massa daar verder niet bij stil. “We hebben hard gewerkt om de auto te prepareren voor dit soort circuits. Als we ons werk goed hebben gedaan, zouden we competitief moeten zijn, dus ik hoop dat ik komend weekend flink wat punten kan meepakken”, is waar hij het bij laat.