De overwinning van Pastor Maldonado in Spanje was volgens testrijder Valtteri Bottas geen toevalstreffer. Dat Williams sindsdien geen podium meer heeft gehaald is juist een kwestie van pech, stelt hij.

Williams heeft de verrassende zege van Maldonado in Barcelona geen passend vervolg kunnen geven. In de volgende races bleven beide auto’s zelfs buiten de topzes. Maar volgens Bottas geeft dat een vertekend beeld.

“We boeken juist veel progressie”, zegt de Fin, die naast zijn test- en simulatiewerk de openingstrainingen op vrijdag voor zijn rekening neemt. “We begrijpen de auto veel beter dan aan het begin van het jaar. We zitten op het juiste pad. De andere teams zitten natuurlijk ook niet stil, maar als we zo door blijven gaan kunnen we meer hoge klasseringen bereiken.”

Dat Williams daar de afgelopen races niet in is geslaagd is volgens Bottas meer een kwestie van pech dan gebrek aan snelheid. “We zijn erg onfortuinlijk geweest”, zegt hij. “We hadden meer verdiend. Met wat meer geluk hadden we meer punten gehad. De auto is tot meer in staat dan we hebben laten zien.”