Williams-coureur Valtteri Bottas is bepaald niet te spreken over wat zijn team in Monaco liet zien. Volgens de Fin kan het team zich zulke weekenden niet veroorloven als het ooit weer kampioen wil worden.

Williams noteerde tot aan de Grand Prix van Monaco liefst negen puntenfinishes, hetgeen het team de derde plaats opleverde in het constructeurskampioenschap. In Monaco reed het team echter een compleet onzichtbare race. Valtteri Bottas en Felipe Massa konden slechts de auto’s van Manor achter zich houden.

Valtteri Bottas, de Fin die zijn bolide naar de veertiende plaats stuurde, wijst zijn team in gesprek met Autosport terecht: “Als je de ambitie hebt om ooit weer kampioen te worden, kan je dit soort beroerde races er niet bij hebben. We moeten daarom lering trekken uit het afgelopen weekend.”

“Op de een of andere manier verliezen wij in verhouding tot andere teams meer downforce naarmate de baan langzamer wordt. Maar we moeten ook heel nauwkeurig naar de mechanische grip van onze bolide kijken. Ergens gaat er iets mis, maar we kunnen er de vinger nog niet op leggen.”

Bottas krijgt bijval vanuit de eigen gelederen. Williams-kopstuk Rob Smedley deelt namelijk de teleurstelling van zijn coureur: “We kunnen niet onze schouders ophalen en roepen dat het een eenmalig iets is. Dat is nog steeds één keer te veel.”

“Tot aan afgelopen weekend waren we goed genoeg om elk weekend tussen de 18 en 22 punten mee naar huis te nemen. Ik denk dat Monaco gewoon niet bij onze auto past en de koudere temperaturen hielpen ook niet mee. Toch mag dat geen excuus zijn. We zullen de onderste steen boven moeten krijgen over het hoe en waarom van het slechte raceweekend.”