McLaren-teambaas Eric Boullier springt in de bres voor Kevin Magnussen. Volgens hem is het normaal dat een debutant af en toe wat moeite heeft met een auto en zeker als die auto niet optimaal is.

“Het is een normaal proces”, zegt Boullier over de vormdip van Magnussen, die na zijn podiumplaats in Australië is terug gevallen. “Ik heb dit eerder meegemaakt met Romain Grosjean en Vitaly Petrov. Zij hebben als rookie in een lastige auto dezelfde problemen gekend, en overwonnen. Het is een kwestie van ervaring, de auto leren begrijpen. Een auto afstellen is in de Formule 1 veel ingewikkelder dan in de opstapklasses.” 

Volgens Boullier gaat het vanzelf weer beter, zeker als McLaren de Deen van een betere auto voorziet. “Het helpt niet dat de auto momenteel lastig te besturen is”, zegt hij. “In Spanje komt er een interessante update van de auto. De ontwikkeling van de auto verloopt voorspoedig. We hebben een traject uitgestippeld tot aan Silverstone. Nu moeten we de onderdelen vervaardigen en introduceren.”

Boullier gelooft nog altijd dat McLaren dit jaar races kan winnen. “Misschien niet in de eerste seizoenshelft, maar zeker later kunnen we voor zeges strijden”, stelt Boullier. “Het lijkt er nu op alsof we achteruit gaan, maar daar zijn aanwijsbare redenen voor. We hebben een gebrek aan downforce en bij extreme temperaturen treft ons dat nog harder. In Woking wordt hard gewerkt om dat op te lossen.”