McLaren-teambaas Eric Boullier is van mening dat McLaren de weg naar boven weer heeft gevonden. De vierde plaats van Jenson Button in Brazilië is volgens de Fransman een duidelijk bewijs van die stelling.

McLaren meldt zich de laatste races weer voortdurend in de top zes, iets wat halverwege het seizoen eerder uitzondering dan regel was. Teambaas Eric Boullier is daar vanzelfsprekend gelukkig mee, niet in de laatste plaats omdat ze op momenten zelfs sneller zijn dan Ferrari en Red Bull.

“Ik ben zeer tevreden met de vierde plaats van Jenson Button bij de laatste Grand Prix, evenals met de snelheid die we aan de dag legden”, aldus Boullier. “In Austin waren we misschien wat minder zichtbaar, maar in Sotsji daarentegen ging het ook heel goed. Volgens mij hebben we het gat naar de toppers behoorlijk weten te dichten. Dat gezegd hebbende, we weten ook dat we er nog niet zijn, maar we zijn in ieder geval op de weg terug.”

De formatie uit Woking neemt echter nog geen genoegen met de getoonde progressie. McLaren introduceert voor de laatste Grand Prix van het jaar dan ook nog een grote aerodymanische update, waarin de hand van de nieuwe chief engineer Peter Promodou duidelijk merkbaar zal zijn.

“Elke update die we sinds de zomer hebben doorgevoerd op de auto, is ook toepasbaar op het ontwerp van de 2015-bolide”, legt Boullier uit. “Ik heb me er hard voor gemaakt dat we de toekomst op deze manier benaderen, en het resultaat is er naar. Niet alleen hebben we de auto van dit jaar verbeterd, we leren op deze manier ook heel veel over de auto van volgend jaar.”

McLaren ligt op dit moment 39 punten achter op Ferrari in het constructeurskampioenschap. In theorie is het met de dubbele punten dus nog mogelijk om de vierde plaats van de Scuderia over te nemen, maar Boullier weet dat dit niet eenvoudig zal worden: “Onze beide coureurs zouden dan voor het Ferrari-duo moeten finishen en dan nog hebben we heel veel geluk nodig.”