Lotus-teambaas Eric Boullier heeft nog maar eens benadrukt ook volgend jaar weer met dezelfde coureurs te willen aantreden en weerspreekt de geruchten over een vertrek van Kimi Räikkönen dan ook.

Boullier heeft in interview met het Duitse Auto, Motor und Sport een duidelijk antwoord op de vraag of hij verwacht dat Räikkönen en zijn teamgenoot Romain Grosjean ook volgen weer voor Lotus zullen rijden: “Absoluut”, luidt zijn reactie. “Ik zie totaal geen reden voor ze om te vertrekken.”

“Voor zover ik weet, heeft Kimi bovendien ook helemaal geen plannen om terug te gaan naar Ferrari”, zo weerspreekt de Fransman de recente berichten waarin Räikkönen met een terugkeer naar zijn vorige werkgever in verband wordt gebracht.

“Ik geloof bovendien dat Kimi hier gelukkig is, terwijl hij het bij Ferrari niet altijd even fijn heeft gehad”, voegt Boullier daar in gesprek met het Finse MTV3 nog aan toe. “Ik zou het bovendien raar vinden als hij naar Ferrari zou gaan om tweede viool te spelen naast Fernando Alonso, terwijl hij zich hier tot de kopman van Lotus zou kunnen ontpoppen.”

Boullier geeft nog wel aan dat Räikkönen inderdaad de optie heeft om aan het eind van het jaar eventueel te vertrekken – ‘want ondanks dat zijn contract hierna nog een jaar doorloopt, staan er zoals altijd in de Formule 1 veel verschillende opties en clausules in’ – maar de teambaas verwacht dus niet dat het daar van zal komen.