Eric Boullier treurt om een gemiste kans voor Renault in China en dat doet hem beseffen dat zijn team geen fouten mag maken tijdens Grand Prix-weekends als het mooie resultaten wil behalen.

Vitaly Petrov zette tijdens Q2 in Sjanghai de vierde tijd neer, maar toen trad er een probleem op in zijn motor. De Rus moest als tiende starten en koos in de race voor een conservatieve strategie, wat hem alleen maar verder naar achteren deed belanden.

“Vitaly liet in Q2 zien waartoe we in staat waren. Als de snelheid er is, moet er ook een gedegen weekend volgen. Als we met de grote jongens willen meedoen, moet alles kloppen en kunnen we ons geen fouten veroorloven”, spreekt Boullier met Autosport.com over de geleerde les.

“We kregen het gewoon net niet voor elkaar en door de rode-vlagsituatie die volgde, werd ook de kwalificatie van Nick Heidfeld in de war geschopt. Er ging van alles mis, waardoor we slechts als tiende en zestiende aan de race begonnen. Maar in de race ging het niet veel beter.”

Het plan van aanpak voor beide coureurs in de race was misschien wat te voorzichtig, beseft Boullier achteraf. “We moeten de prestaties van Nico Rosberg en Lewis Hamilton maar eens analyseren, want zij wonnen tijdens de serie pitstops zeer veel tijd.”

“De coureurs wisselen ten tijde van hun pitstops zeer veel van positie en kort na een pitstop kan de ene coureur wel vijf tot acht seconden sneller zijn dan zijn concurrent. Dat is absoluut iets om in de gaten te houden. Onze mensen zijn zeer goed in het uitdenken van strategieën, maar met de hoge slijtage van de Pirelli’s moeten we misschien andere accenten leggen.”