Kevin Magnussen is bezig aan een sterk debuutseizoen, maar kreeg de laatste twee races telkens een tijdstraf aan zijn broek vanwege een paar in de ogen van de stewards onbesuisde acties. Zijn teambaas Éric Boullier neemt het nu voor de Deense coureur op.

“De straf in Spa was in mijn optiek wel terecht, maar die in Monza niet”, zegt de Fransman. “Hij had pech om daar op de vingers getikt te worden. Hij maakte een normale en correcte verdedigende actie.” Boullier stelt nog steeds alle vertrouwen in zijn pupil: “Hij hoeft zijn stijl denk ik niet te veranderen. Hij moet gewoon blijven doen wat hij doet en zelfvertrouwen kweken.”

In België werden na afloop van de race 20 strafseconden aan Magnussen uitgedeeld, omdat hij twee ronden voor het einde Fernando Alonso van de baan had geduwd. Twee weken later was het op Monza opnieuw foute boel, toen hij volgens de raceleiding te ver ging bij het verdedigen van zijn positie ten opzichte van Valtteri Bottas.

Dat de jonge Deen ineens zo vaak bij incidenten betrokken was, kan volgens Boullier logisch verklaard worden: hij bevond zich de laatste races ineens op de baan voor een hoop jongens met snellere auto’s. “Misschien ging hij wat te ver omdat zijn auto hem niet in staat stelt de resultaten te halen die hij wil. Maar het is duidelijk dat hij beter wordt”, meent Boullier. “Hij doet erg zijn best, en het is goed voor hemzelf, de fans en de show om zo’n jong kereltje het op te zien nemen tegen de grote jongens. Zijn zelfvertrouwen groeit snel en dat geldt ook voor zijn racevaardigheden.”