Sébastien Bourdais baalt nog steeds van zijn crash in de nieuwe auto vorige week tijdens de test in Barcelona. Vooral ook omdat hij zelf in de fout ging. Nu is het onduidelijk of de STR3 in Turkije kan debuteren.Na lang wachten kon Scuderia Toro Rosso vorige week eindelijk haar eerste kilometers maken met de nieuwe wagen, die binnenkort de STR2B moet vervangen. Totdat de Fransman de controle over de auto verloor en crashte.

,,Het was gewoon één van die slechte dagen die je als coureur wel eens hebt, zo'n dag waarop je een fout maakt”, legt Bourdais uit tegenover Formula1.com, de officiële Formule 1-website. ,,Ik ging ook niet te snel, maar maakte een domme fout.”

,,Op het moment dat ik het me realiseerde, was het al te laat. Toen ik de vangrail op me af zag komen, dacht ik nog: 'Dit ziet er niet goed uit'. Als ik terug kijk op wat er is gebeurd, spijt het me enorm. Ik heb het team veel extra werk bezorgd.”

Het team was niet boos op Bourdais en dat had hij eigenlijk niet verwacht. ,,Ik wist precies wat ik niet moest doen en toch gebeurde het. De auto was behoorlijk beschadigd en ik was daar verantwoordelijk voor. Toch reageerde het team niet boos.”

Ondanks zijn korte tijd in de STR3 heeft de Toro Rosso-coureur er een goed gevoel aan overgehouden. ,,Ook al was de baan in perfecte staat, ik reed door bochten zoals afgelopen winter onmogelijk was. Het zal ongetwijfeld een stap voorwaarts betekenen.”

Spoedig moet duidelijk worden of de nieuwe bolide over twee weken in Turkije voor het eerst kan worden ingezet.

KVN