Lange tijd reed hij vierde, maar een defecte motor gooide roet in het eten. Jammer, vindt Sebastien Bourdais, maar hij kan er vrede mee hebben. Niet zo vreemd, want hij behaalde alsnog twee punten.Die twee punten krijgt de viervoudig Champ Car-kampioen omdat hij, ondanks zijn uitvalbeurt twee ronden voor het einde van de Grand Prix van Australië, als zevende in de einduitslag staat vermeld vanwege het grote aantal eerdere uitvallers, alsmede de diskwalificatie van Rubens Barrichello (zesde).

Bourdais vindt het dan ook niet zo heel erg dat hij is uitgevallen en benadrukt de positieve aspecten. ,,Het belangrijkste is dat het team het heel erg goed heeft gedaan. Ze hebben snel gereageerd. Zodra de tweede safetycar-fase voorbij was haalde het team mij direct binnen voor een pitstop. Dat was een geweldige beslissing.”

Daardoor kon hij veel plaatsen goedmaken. ,,Ik had meer brandstof aan boord dan de anderen voor mij, want die moesten nog stoppen. Het was lastig en zwaar, omdat ik onder druk werd gezet van achteren. Eerst door een BMW en daarna door Fernando Alonso en Heikki Kovalainen.”

,,Op een gegeven moment besloot ik het wat rustiger aan te doen, maar ik ging fouten maken en ging toch maar weer wat meer gas geven en pushen. Daarmee bouwde ik een kleine voorsprong op.”

Hij vervolgt: ,,Ik durfde haast niet op het pitbord te kijken, maar ik wist dat het tegen het einde van de race aan zat. Bij de start reed ik nog achteraan en had ik een zware auto en had ik het lastig.”

,,Maar toen ging het lopen en om van achteraf naar de vierde plek te rijden is een goed begin. Ik heb twee punten behaald in mijn eerste Grand Prix, en dat is zeker niet slecht”, concludeert Bourdais.

Zijn teamgenoot Sebastien Vettel verging het een stuk minder. Voor hem zat de race er al in de eerste bocht op, na een aanvaring met Giancarlo Fisichella. Vettel beschrijft zijn race dan ook als ‘erg teleurstellend’ en zegt verder dat hij er ‘niets aan kon doen’.

PPB