Het ‘silly season’ draait op volle toeren en er wordt volop gespeculeerd, geroddeld en gegokt. Ongewild is nu ook toekomstig Toro Rosso-coureur Sébastien Bourdais in de geruchtenmolen terecht gekomen.In deze maanden van onzekerheid is een hoofdrol weggelegd voor Fernando Alonso. Zodra duidelijk wordt waar de Spaanse tweevoudig wereldkampioen gaat rijden in 2008, zullen waarschijnlijk een heleboel vragen worden beantwoord.

Maar ondertussen wordt Alonso nog aan verschillende teams gelinkt en daar is nu onder andere Sébastien Bourdais het slachtoffer van geworden. Alonso zou in gesprek zijn Red Bull en mocht de Spanjaard daadwerkelijk bij het team gaan rijden, zou David Coulthard plaats moeten maken en overstappen naar Scuderia Toro Rosso.

En daarmee zou dus automatisch de toekomst van Bourdais bij Toro Rosso in gevaar zijn. De Fransman kan zelf echter lachen om de geruchten. ,,Je kunt wel merken dat het ‘silly season’ is”, vertelde hij aan autosport.com.

,,Dan rijd ik de volgende keer zeker samen met mijn nieuwe vriend Scott Speed in de ARCA! Ik kan verder geen commentaar geven op deze speculatie, maar het lijkt me niet waarschijnlijk, aangezien ik dinsdag, woensdag en donderdag gewoon voor Toro Rosso ga testen in Barcelona. Maar ja, ik ben een rijder en wij weten meestal alles pas als laatste.”

LP