Mercedes-teambaas Toto Wolff noemt de aanrijding die in ronde twee van de Grand Prix van België plaatsvond tussen zijn coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton ‘onaanvaardbaar’ en wijst Rosberg aan als schuldige.

Hoewel de touché in ronde twee door veel mensen als een puur race-incident wordt gezien, noemt de boze Wolff het incident tussen de twee Mercedes-rijders in gesprek met de BBC onaanvaardbaar en maakt hij duidelijk wel te weten wie in zijn ogen schuldig is.

“Dat je in de tweede ronde van een lange race met het mes tussen je tanden de aanval opent op je teamgenoot en daarbij beide auto’s beschadigt, is echt belachelijk”, moppert Wolff. “Ik vind dit onaanvaardbaar, want het had niet alleen een grote impact op de onderlinge strijd tussen Lewis en Nico, maar ook voor het team als geheel.”

“Lewis is erg aangedaan door het incident en dat is begrijpelijk, maar er is op het moment niets wat we tegen hem kunnen zeggen waardoor hij zich beter over deze situatie gaat voelen”, geeft Wolff aan.

Niki Lauda, de bestuursvoorzitter van het Mercedes Formule 1-team, laat eveneens aan de BBC weten dat hij het niet oké vindt dat het tot een botsing kwam tussen Hamilton en Rosberg. “Dit soort dingen kunnen aan het eind van een race gebeuren, maar dat Nico Lewis al in de tweede ronde raakte, slaat nergens op en is niet acceptabel.”

Volgens Lauda zal het incident later vanavond nog besproken worden door de teamleiding, Rosberg – die eerst de beelden nog wil zien – en Hamilton, voor wie het duidelijk is dat Rosberg de fout in is gegaan.