Ross Brawn wordt [schuin}Boss Brawn{schuin]. Niet bij Ferrari, maar bij Honda. De 52-jarige Brit was na zijn sabbatjaar toe aan een nieuwe uitdaging en vond die bij de Japanse renstal. ,,Nu moet ik Ferrari zien te verslaan.” Velen hadden verwacht dat de meesterstrateeg zou terugkeren bij Ferrari, maar toen eerder deze maand bekend werd dat zijn huis in Italië leeg stond, kwamen de eerste twijfels. Zou hij soms met Fernando Alonso naar Red Bull gaan? Nee, Brawn gaat proberen Honda er bovenop te helpen.

,,Ferrari staat er goed voor. Daar is geen sprake van een crisis, dat maakte een terugkeer voor mij minder aantrekkelijk”, zegt hij in reactie op zijn aanstelling bij Honda. ,,Het afgelopen jaar heeft Ferrari prima gepresteerd en ook voor de toekomst ligt er een goede basis. Ik ga nu alles in het werk stellen om ze te verslaan.”

Behalve het gebrek aan een uitdaging, noemt de Brit ook persoonlijke redenen om voor Honda te kiezen. ,,Het afgelopen jaar heb ik thuis mijn familie opnieuw leren kennen. Het zou dan wel heel apart zijn om terug te gaan naar Ferrari.”

Wel is hij er in die periode achter gekomen dat het racen hem nog altijd aan het hart gaat. ,,Ik mis de sport, het racen en het teamwerk dat erbij komt kijken om succesvol te zijn. Het voelt zo goed om deel uit te maken van een groep mensen die samen iets bereikt, dat miste ik.”

De laatste weken zijn er wat geruchten dat Rubens Barrichello mogelijk wordt gedegradeerd naar Super Aguri. ,,Als Rubens zijn dag had, was hij net zo snel als Michael Schumacher, en over Jenson Button bestaat ook geen twijfel”, zegt Brawn daarover. ,,De coureurs zijn het probleem niet. Zolang het team ze maar goed materiaal geeft.”

Brawn heeft zelf in de hand hoeveel hij verdient: Honda betaalt hem naar prestatie.

KVN