Nu Jenson Button drie van de vier Grands Prix heeft gewonnen, heeft teambaas Ross Brawn niets dan positieve woorden voor zijn coureur. Volgens Brawn heeft Button het in zich om een reguliere racewinnaar te worden.Button maakte in 2007 en 2008 twee uiterst zware seizoenen mee bij het toenmalige Honda. De Brit, ooit in de Formule 1 gekomen als groot talent, scoorde in die twee jaar slechts negen punten. Bovendien ontpopte Lewis Hamilton zich ondertussen als het nieuwe Britse wonderkind.

De verrassende prestaties van Brawn GP hebben Button echter het zelfvertrouwen teruggegeven. Dat ziet ook teambaas Brawn, die sinds vorig jaar bij het team en Button betrokken is. “De teamleden hadden mij al verteld dat Jenson speciaal is, maar helaas zag ik daar afgelopen seizoen weinig van”, erkent Brawn.

“Nu zie ik het. Hij is een erg constante rijder. Als hij in de auto zit, gebeurt er niets, omdat hij alles onder controle heeft. En dit jaar rijdt hij zo goed. De ingrediënten en het talent waren al aanwezig, maar hij heeft nu ook het zelfvertrouwen”, aldus Brawn.

Volgens de Brit is bij Button langzaam maar zeker het besef ontstaan dat hij wel degelijk op reguliere basis races kan winnen. Brawn liet zich overigens ook door zevenvoudig kampioen Michael Schumacher, met wie hij lang samenwerkte bij Benetton en Ferrari, vertellen dat Button bijzonder was.

Brawn: “Ik heb met Michael gesproken en hij vertelde me dat hij altijd veel respect heeft gehad voor Jenson.” Of de opleving van Button ook tot het kampioenschap leidt, durft Brawn nog niet te zeggen.

“We hebben nog een lange weg te gaan, dertien races wel te verstaan. Dit is een geweldige start, maar we zijn er nog lang niet.”

LP