De onderlinge strijd die Lewis Hamilton en Nico Rosberg dit jaar voeren, bewijst dat Rosberg ‘een betere coureur is dan menigeen dacht’, terwijl het ook laat zien dat Michael Schumacher tijdens zijn comeback nog zeer competitief was. Dat is de mening van Mercedes-teambaas Ross Brawn.

De redenering van Brawn om die stellingen – gedaan in gesprek met Autosport – te onderbouwen, luidt als volgt: “Lewis is iemand waarvan we weten dat hij over enorm veel pure snelheid beschikt en een geweldige coureur is, dus in die zin vormt hij dit jaar een hele goede graadmeter binnen ons team.”

“De afgelopen jaren, toen Michael naast Nico reed, was het lastig om in te schatten hoe goed ze allebei waren. We wisten niet of Michael tijdens zijn afwezigheid misschien trager was geworden, of dat Nico aan de andere kant juist beter was dan veel mensen dachten.”

“Door de komst van Lewis zien we nu dat Nico inderdaad werd onderschat, en gelukkig beginnen veel buitenstaanders nu ook in te zien dat Nico een geweldige coureur is”, constateert Brawn, volgens wie de geringe onderlinge verschillen tussen Hamilton en Rosberg tevens laten zien dat Schumacher ‘het’ nog had tijdens zijn comeback, aangezien de strijd tussen Rosberg en Schumacher ook fel was.

Brawn laat verder nog optekenen dat hij ‘altijd een fan is geweest van Rosberg’ en zich binnen Mercedes sterk heeft gemaakt voor het langer vastleggen van de Duitser. Verder vindt hij het fijn dat ‘andere mensen nu ook zien hoe goed Nico is en onze mening over hem inmiddels delen’.