Renault-teambaas Flavio Briatore heeft gezegd dat hij Bernie Ecclestone steunt in diens poging de Formule 1 verder te globaliseren. Zelfs als dit ten koste gaat van races in Europa, zoals onder meer Frankrijk.Ecclestone heeft verschillende keren gezegd dat hij de Formule 1-kalender graag uit zou breiden tot twintig races, met daarop plaats voor enkele nieuwe circuits. Zo doet het circus in 2009 Abu Dhabi aan, terwijl ook Singapore, India, Zuid-Korea, Mexico en Rusland staan te trappelen.

Dit gaan ten koste van races in Europa. Zo zijn Italië en Duitsland hun tweede race kwijtgeraakt en is het allerminst zeker of de Grand Prix van Frankrijk in de nabije toekomst nog wordt verreden.

Hoewel lang niet iedereen het eens is met de plannen van Ecclestone, heeft de Brit in Briatore alvast een medestander gevonden. ,,Formule 1 is aan het veranderen, zoals alles verandert. Sommige races in Europa waren goed in het verleden, maar nu is echt de hele wereld betrokken bij de Formule 1”, zegt de Italiaan.

,,Daar horen andere faciliteiten bij, zoals gastvrijheid, hotels en service. Die voorwaarden zijn niet overal in Europa aanwezig. Neem bijvoorbeeld Magny-Cours, dat is in mijn ogen niet de koers die de Formule 1 in de toekomst moet varen.”

,,Natuurlijk is Europa belangrijk, maar het is ook belangrijk om goed te zorgen voor onze mensen, supporters en al het andere dat Formule 1 nodig heeft.”

KVN