Sébastien Buemi heeft er alle vertrouwen in dat hij volgend jaar voor Toro Rosso rijdt. De Zwitser was tijdens de test in Jerez vorige week constant de snelste en zet die lijn deze week voort tijdens zijn test voor zusterteam Red Bull.,,Natuurlijk hoop ik dat de keuze snel gemaakt wordt,” verklaart Buemi tegenover Formula1.com. ,,Het zou mooi zijn als ik het weet voor de kerst, maar ik heb geen haast. Ik put veel vertrouwen uit mijn resultaten, dus wacht ik rustig de beslissing af van het team.”

Buemi was dus tijdens zijn tests steeds sneller dan de meer ervaren Takuma Sato en Sebastien Bourdais. ,,Het was zeker geen slechte test. Het was fijn om de tijdenlijst aan te voeren en sneller te zijn dan mijn teamgenoten die ook strijden om een stoeltje bij Toro Rosso.”

,,Ik was er erg tevreden mee en ik hoop dat het team er ook zo over denk en mij uitkiest voor een van de twee stoeltjes. Ik heb alles gegeven wat ik in me heb en kan nu niets anders dan afwachten. Maar zo lang er nog geen beslissing is gemaakt, wil ik er niet al teveel aan denken.”

Deze week test Buemi voor Red Bull Racing als vervanger van de geblesseerde Mark Webber. ,,Een mooie bonus,” aldus de Zwitser. ,,Het is van groot belang om zo veel mogelijk in een Formule 1-auto te rijden. Kilometers maken is echt de enige manier om de wagen onder de knie te krijgen. Door Marks ongeluk mag ik twee dagen extra testen en daar ben ik erg blij mee. Helemaal omdat ik samen met Sebastian Vettel zal testen en dat is heel waardevol voor mij.”

Buemi denkt veel van de jonge Duitser te kunnen leren. ,,Op dit moment heb ik sowieso het gevoel dat ik me per dag verbeter. Ik wen steeds meer aan de auto, de banden en Formule 1 in het algemeen. Ik ben Red Bull erg dankbaar voor deze kans en ik hoop dat ik ze niet teleurstel.”

LV