Toro Rosso-coureurs Daniil Kvyat en Jean-Eric Vergne kwamen goed uit de startblokken in Sotsji en toonden zich strijdlustig, maar moesten al vroeg benzine sparen en zakten daardoor steeds verder weg.

De als vijfde vertrokken Kvyat kwam uiteindelijk als veertiende over de streep, één positie achter de als negende van start gegane Vergne. “Ik had het graag beter gedaan voor eigen publiek”, verzucht de jonge Rus Kvyat. “Ze steunden me namelijk zo goed”, toont hij zich dankbaar.

Waar het volgens Kvyat mis ging, is het brandstofgebruik. “Wij moesten daar veel meer acht op slaan dan de jongens om ons heen”, stelt de coureur die ook niet werd geholpen door een late tweede stop: “Daar verloor ik veel plekken door.”

Al met al was het dus een zware thuiswedstrijd voor Kvyat, die het desondanks toch geweldig vond om in Sotsji te rijden. “Alles was geweldig georganiseerd en de baan lag er fantastisch bij, dus in die zin was het toch leuk hier te rijden.”

Vergne
In de andere STR9 knokte Vergne er na een goede start aardig op los met onder meer Kevin Magnussen, teamgenoot Kvyat en zijn collega’s van het grote Red Bull. Ook Vergne moest de rest echter laten lopen en met de handrem erop verder rijden vanwege het hoge brandstofgebruik.

“De start was positief. We konden vol in de aanval en ik had het gevoel een goede race te kunnen rijden, maar toen moesten we het dus rustig aan gaan doen. We moeten achterhalen waarom, want de auto was goed en er had meer ingezeten in plaats van deze frustrerende uitkomst”, aldus Vergne.