Ook in de laatste kwalificatie van het jaar is het McLaren niet gelukt Q3 te halen. Toch is Jenson Button tevreden, terwijl ook Fernando Alonso – ondanks een lekke band – lichtpuntjes ziet.

Button redde het tot Q2 en reed daarin de twaalfde tijd. De Engelsman greep met pakweg twee tienden naast een plekje bij de eerste tien, en een startbewijs voor Q3. Toch is hij tevreden: “Want de auto heeft het hele jaar nog niet zo goed aangevoeld en dat is altijd veelbelovend, zo aan het eind van een lang seizoen.”

Button reed in Q1 een rondje dat hem de negende plaats opleverde in die heat. “Het was een goed rondje”, zegt Button, volgens wie zijn ronde in Q2 eveneens goed was. Dat het in dat geval P12 betekende, komt volgens hem omdat er in Q1 teams waren die wat lieten liggen. “En in Q2 deden die het daarna beter en zetten ze ons op onze plek.”

“Het is uiteraard teleurstellend om de toptien niet te halen, zeker omdat de kans erin zat. Ik heb echter niet het gevoel dat ik iets heb laten liggen. Ik had de grip gewoon niet tijdens mijn laatste run in Q2”, legt Button uit. Ondanks zijn positivisme denkt de wereldkampioen van 2009 overigens dat de race van zondag lastiger zal worden.

Alonso
Teamgenoot Fernando Alonso zat het tijdens de kwalificatie ondertussen niet mee. “Ik kreeg een lekke band op het slechts mogelijke moment: tijdens mijn laatste run in Q1. Erg spijtig, want onze auto lijkt het redelijk goed te doen in Abu Dhabi en we waren ook competitief tijdens het eerste deel van de kwalificatie, nadat we het sowieso in elk sessie tot op heden beter hebben gedaan dan gedacht.”

Vanaf de zeventiende startplek rekent ook Alonso op een zware wedstrijd. “Vooral omdat we op de lange rechte stukken van deze baan veel topsnelheid te kort komen. Misschien kunnen we met een goede start en strategie echter plekken goedmaken. We zullen zien.”