Hij begon als zesde en finishte als zesde. Jenson Button moest twee Mercedessen, twee Red Bulls en een Ferrari voor zich dulden. Terwijl Sergio Pérez een zinloze drive-through-straf aan zijn broek kreeg.

Button neemt zes punten mee richting de Italiaanse Grand Prix. “We mikten op een éénstopper, maar moesten toch twee keer stoppen”, vertelt de wereldkampioen van 2009. “Het was een degelijke race. Zoals altijd is het geweldig om hier te rijden. Ik heb vandaag weer erg genoten.”

“We zijn een beetje, maar toch heel duidelijk, competitiever geworden. Daar mogen we blij mee zijn. Ik ben best blij met hoe de wagen momenteel aanvoelt. Natuurlijk: er blijft ruimte voor verbetering. We weten nu waar we onszelf moeten verbeteren.”

“Ik kijk uit naar de race in Monza. Ook weer zo’n topcircuit. Hopelijk verbeteren we ons daar verder. Vooraan meevechten zal er niet inzitten. Er staan nog veel races op het programma dit jaar en ik weet zeker dat we van een aantal kunnen genieten.”

Pérez hielp zelf zijn kansen op een goed resultaat om zeep. De Mexicaan verschalkte Romain Grosjean bij Kemmel, het rechte stuk tussen Eau Rouge en Les Combes, maar dwong de Fransman vervolgens volledig overbodig naar de rand van het circuit. Het leverde hem een doorrijstraf door de pits op. Pérez pieste met de elfde plaats uiteindelijk net buiten de puntenpot.

“Ik startte redelijk goed en maakte wat terrein goed”, vertelt de McLaren-coureur. “Het was ongelukkig wat er met Romain gebeurde. Ik kwam voor hem te rijden en stuurde in voor de bocht. Achteraf snap ik waarom ik bestraft werd. Het is natuurlijk teleurstellend voor het team en mijzelf.”

“We moeten nu vooruitkijken naar Monza en daar ons uiterste best doen om de punten te pakken die we vandaag zijn misgelopen.”