#Button ‘erg verbaasd en teleurgesteld’ in Hamilton

04-09-2012 | Door: Bouke van den Berg
Jenson Button en Lewis Hamilton. Het lijkt zo’n goed huwelijk te zijn. Zowel op als naast de baan schiet het Britse raceduo goed met elkaar op. Er lijkt nu echter een deuk in de vriendschap te zijn gekomen.

Hamilton was sowieso al niet zo lekker bezig in Spa. Natuurlijk kon hij aan die startcrash niets doen. Aan andere dingen echter wel. Zo plaatste hij op Twitter een foto met geheime telemetrie van McLaren en sprak hij ook zijn onmin uit over keuzes die McLaren maakte. Niet dat die nu nog op zijn account, @LewisHamilton, staan. De wereldkampioen van 2008 heeft de negatieve berichten inmiddels maar verwijderd van zijn profiel.

Maar de McLaren-coureur was dus niet tevreden over de gang van zaken over de handelswijze van zijn werkgever. Vrij vertaald: “Verdomme! Jenson rijdt met de nieuwe achtervleugel, ik met de oude. We stemden om dat te veranderen, maar dat lukte niet. Ik verlies alleen op het rechte stuk al vier tienden.”

Later, na zijn kwalificatie: “Hier kon ik niets aan doen. Vanaf nu is het zaak om zoveel mogelijk punten te pakken. Jenson wint de race eenvoudig met deze snelheid.”

Button kan de uitbarstingen van Hamilton niet echt waarderen. “Teleurgesteld”, zegt hij over zijn teamgenoot. “We werken zo hard om de auto te verbeteren en om dit soort dingen binnenskamers te houden. Zoiets wil ik niet op Twitter zien. Het is de complete telemetrie van de kwalificatie. Niet alleen de achtervleugel. Ik was erg verbaasd en teleurgesteld.”

Maar meer aandacht verdient het volgens Button ook niet. “Voor mij is de kous nu af. Het is niet aan mij om boos op Lewis te zijn. Het is geen persoonlijke kwestie.”


Er moeten nog vijf races komend seizoen worden verreden, maar veel fans hebben hun blik al op 2016 gericht. Bij Ticket+Travel is de verkoop van kaarten en arrangementen reeds gestart. Lees meer...
REACTIES