Zijn teambaas Martin Whitmarsh mag dan wel gezegd hebben dat er mogelijk een moment komt waarop McLaren-coureur Jenson Button zijn teamgenoot Lewis Hamilton moet gaan ondersteunen, maar Button zelf vindt het ‘nog te vroeg om dat gesprek te hebben’.

Button staat zevende in het WK met een achterstand van 88 punten op lijstaanvoerder Fernando Alonso, terwijl Hamilton vierde staat met 47 punten achterstand en het verschil tussen Hamilton en Button onderling dus 41 punten bedraagt in het voordeel van Hamilton.

Van de twee heeft Hamilton momenteel dus de beste kaarten in handen, maar aangezien er nog negen races te gaan zijn, vindt Button het te vroeg om zijn hoop op de titel nu al op te geven. “Dat ik veertig punten achter sta op mijn teamgenoot, betekent nog niet dat ik mijn kampioenschapsambities nu al laat varen”, stelt Button in duidelijke taal.

“Lewis staat zo’n veertig punten achter op Alonso en volgens mij denkt Lewis dat hij dat nog goed kan maken, terwijl ik op mijn beurt nog kansen voor mezelf zie.”

“In mijn ogen is het dus veel te vroeg om het nu al over teamorders te hebben”, vervolgt Button. “De verschillen in het kampioenschap zijn namelijk helemaal niet zo groot. Als je twee zeges weet te pakken, ziet de situatie er al heel anders uit.”

“De huidige stand verandert daarom ook niets aan hoe het er binnen het team voor staat. Lewis en ik blijven gewoon onze best doen om zoveel mogelijk punten voor onszelf en het team te scoren.”

“Bovendien”, zo benadrukt Button. “Als Lewis aan kop van het kampioenschap zou staan en ik met veertig punten achterstand zijn naaste achtervolger zou zijn, dan zou het team me nooit vragen om mijn eigen kansen op te geven en hem te helpen, omdat ik nog kans zou hebben kampioen te worden. In mijn ogen heb ik die kans nu ook nog, en zolang dat het geval is, blijf ik ervoor vechten.”