#Button gaat voorlopig nog voor zijn eigen kansen

31-07-2012 | Door: Daan de Geus
Jenson Button vindt het nog te vroeg om zich in de rol van tweede coureur te schikken en zijn teamgenoot Lewis Hamilton te helpen in zijn jacht op de wereldtitel. "Mijn kansen zijn nog niet verkeken", stelt Button.

Button staat momenteel zevende in de rangschikking en gaat met een achterstand van 88 punten op lijstaanvoerder Fernando Alonso de zomerstop in. Zijn McLaren-teamgenoot Lewis Hamilton bezet daarentegen de vierde stek in het WK en loopt 'slechts' 47 punten achter op Alonso.

Ondanks zijn eigen achterstand en de betere uitgangspositie van teamgenoot Hamilton vindt Button het echter nog te vroeg zijn eigen titel-aspiraties op te geven en een rol als tweede coureur op zich te nemen, zo vertelt hij aan The Daily Telegraph. "Als er een moment komt waarop ik de titel niet meer kan winnen dan zal ik Lewis absoluut helpen, maar zover is het nu nog lang niet."

"Als ik straks tijdens een race aan de leiding ga en kans heb om te winnen, dan wil ik die race dus ook gewoon winnen, want dat is een coureur eigen", benadrukt Button, waarbij hij uiteraard doelt op een situatie waarin hij dus nog kans heeft op de titel.

De Engelsman, die in 2009 al eens wereldkampioen werd en vorig jaar als tweede eindigde in het WK, geeft verder aan dat het niet zo is dat McLaren hem zal opdragen zich in de rol van tweede viool te schikken. "Het is bij dit team niet zo dat we een nummer één en nummer twee hebben."


Tags: button, mclaren
Er zijn weer twee topevenementen te boeken bij Ticket+Travel! Bestel nu snel om de Formule 1-testdagen in Barcelona of de 24 Uur van Le Mans bij te wonen. Lees meer...
REACTIES