Jenson Button heeft nadere toelichting gegeven over waarom hij zijn McLaren in China tijdens zijn eerste pitstop bij Red Bull parkeerde in plaats van een halte verder bij zijn eigen team.

Button – op de foto wel bij het juist team – liet gisteren niet al te veel los over zijn (komische) misser, behalve dat hij naar beneden keek tijdens het inrijden van de pits en verder ook niet echt wist waar hij de mist in was gegaan.

In interview met Reuters geeft de wereldkampioen van 2009 nu echter uitleg over zijn vergissing: “Ik kwam de pits in en keek naar beneden omdat ik een schakelaar om moest zetten, zoals bij ons gewoon is bij een pitstop”, begint hij zijn verklaring.

“Ik dacht dat ik het juiste hendeltje had omgezet, maar realiseerde me toen – terwijl ik nog aan het rijden was – ineens dat het de verkeerde schakelaar was”, vervolgt Button.

“Ik keek daarom weer naar beneden om die ene schakelaar uit te zetten en de andere aan te doen. Toen ik daarna weer omhoog keek, stond ik ineens in de pits.”

“Ik dacht dat ik bij het juiste team stond, maar dat was dus niet zo”, memoreert Button, die vorig jaar – omdat hij toen regerend wereldkampioen was – wel altijd de eerste pitbox bij het inrijden van de pitstraat moest hebben.

“Op het moment zelf kon ik ook niet geloven wat ik gedaan had”, voegt Button er in gesprek met The Telegraph nog aan toe.

“Ik ben me ervan bewust dat het er voor buitenstaanders misschien grappig uitzag, maar er zijn veel verschillende dingen die je op je stuurtje moet bedienen. Het is niet zo alsof je met een gewone personenauto voor een rood stoplicht stopt.”, verdedigt de Engelsman zich. “Gelukkig kostte het me uiteindelijk maar anderhalve seconde en heeft het mijn race verder niet geschaad.”