Als Jenson Button in 2009 niet voor Honda rijdt, rijdt hij nergens. Dat heeft Button gezegd tijdens de loting van de Race of Champions in Wembley, die zondag wordt verreden. De Brit verbindt zijn lot aan dat van zijn team.Onlangs verlengde hij zijn contract bij Honda nog met drie seizoenen, maar daar heeft Button weinig meer aan nu het team heeft besloten uit de Formule 1 te stappen. De leiding is dringend op zoek naar een investeerder.

Wordt die niet gevonden, dan is het einde verhaal voor het team. En ook voor Button, die het komende seizoen dan zal moeten aanvangen op de reservebank. ,,Ik heb er geen problemen mee om aan het team verbonden te blijven”, zegt hij.

,,Of het de juiste keuze is? Dat zal moeten blijken en daar kan niemand nu over oordelen. Het was ook geen gemakkelijk besluit, maar ja, dit is zo’n uitzonderlijke situatie. Want ik weet ook… Als het team wordt gered, dan gaat het een geweldig seizoen tegemoet.”

Als Button ervoor had gekozen om Honda de rug toe te keren, had hij misschien wel kunnen rekenen op aanbiedingen van Toro Rosso en Force India. Beide teams zouden de mogelijkheid om Button te contracteren niet zomaar voorbij laten gaan.

Ook Williams werd heel even genoemd, mar dat bleek wel erg voorbarig. ,,Als ik nu ineens toch nog op de markt kom, zijn mijn opties erg gelimiteerd”, weet Button, die daarmee bedoelt aan te geven dat hij dan opnieuw in de achterhoede verzeild raakt. En daar heeft hij nu net geen zin in.

Verder zit er niets anders op dan zijn eerder gedane uitspraken te herhalen: ,,Onze nieuwe auto is bijna klaar en dat is een bolide die gaat meedoen om de prijzen. Dat staat voor mij vast. Nu maar hopen dat er iemand komt die de mogelijkheid om Honda voor een zacht prijsje over te nemen niet laat schieten.”

KVN